Erdemit'te Halk dansları şenliği

Erdemit

EDREMİT'TE 5. GELENEKSEL TÜRK HALK OYUNLARI YARIŞMASI

Edremit ilçe Belediyesi tarafından Akçay Mahallesi’nde 4 yıldan buyana yapılan 5. Edremit Türk Halk Oyunları yarışmasının “Geleneksel Düzenlemesiz Dal” kategorisinde İzmir Folkart Gençlik ve Spor Kulübü, “Geleneksel Düzenlemeli Dal” kategorisinde ise Kütahya-Gediz Mustafa Necip Alayeli Gençlik ve Spor Kulübü birinciliği kazandı.

Edremit ilçe Belediyesi tarafından Akçay Mahallesi’nde 4 yıldan buyana yapılan 5. Edremit Türk Halk Oyunları yarışmasının ilk gününde 24 ekip mücadele ettiği “Geleneksel Düzenlemesiz Dal” kategorisinde İzmir Folkart Gençlik ve Spor Kulübü birinci olurken, ikinci günü Akçay Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda 11 ekibin yarıştığı “Geleneksel Düzenlemeli Dal” kategorisinde ise Kütahya-Gediz Mustafa Necip Alayeli Gençlik ve Spor Kulübü birinciliği kazandı.

İlk günkü yarışmada “Geleneksel Düzenlemesiz Dal” kategorisinde toplam 24 ekip mücadele etti ve İzmir Folkart Gençlik ve Spor Kulübü birinci olurken, Erzurum Yolspor Gençlik ve Spor Kulübü ikinci, Bitlis-Tatvan TAFAD Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü olurken İstanbul Tuzla Belediyesi en iyi müzik, Balıkesir Ferman Gençlik ve Spor Kulübü en iyi kostüm ve Kocaeli Gölcük Belediyesi dostluk ödülüne layık görüldüler.

2. günkü Akçay Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda 11 ekibin yarıştığı “Geleneksel Düzenlemeli Dal” yarışmasında jürinin puanlaması sonucunda Kütahya-Gediz Mustafa Necip Alayeli Gençlik ve Spor Kulübü birinciliği elde etti. Burdur Folklor Araştırma Derneği (BURFAD) ikinci, İzmir-Torbalı Belediyesi Metropolis Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü oldu.

Dostluk ödülüne ise, Manisa-Akhisar Gençlerbirliği en iyi müzik, Çanakkale-Çan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi en iyi kostüm ve Manisa-Kula 80. Yıl Engelsiz Yaşam Merkezi dostluk ödülüne layık görüldü.

5. Edremit Türk Halk Oyunları Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini veren, çok zor seçimlerinden dolayı jüriyi kutlayan Edremit Belediye Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, “Bu yarışmayı düzenlemekte ki amacımız, kültürümüzden en derin izleri taşıyan halk oyunlarımızı daha yakından tanıtmak, gelecek kuşaklara daha iyi aktarılmasına vesile olabilmektir” dedi.

Yarışmayı Türkiye Halk Oyunları Federasyonu adına Merkez Hakem Kurulu Üyesi Cemal Özturgut’ta takip etti.

5. Edremit Türk Halk Oyunları Yarışmasında Birinciye 4 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin 500, en iyi kostüm, en müzik ödüllerine bin, dostluk ödülüne de 750 TL para ödülü dağıtıldı. ENVER DOLGUN-EDREMİT



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli